Over Huub Koch

Als ontwerper werk ik vanuit expertise op het gebied van grafisch ontwerp, reclame, webdesign, (multimedia) presentaties, maar ook creatief schrijven, fotografie en film. Het ene moment zet ik die kennis en ervaring strategisch in, dan weer conceptueel of juist heel praktisch.

In wezen is er geen verschil tussen vrije- en toegepaste kunst, tussen een gedicht, een journalistiek verhaal, een commerciële tekst of een reclamefilmpje. Het gaat allemaal om communicatie, om verhalen vertellen en om mensen in beweging brengen.

Klanten ervaren mij als een bijzondere gesprekspartner, die uit een minimum aan informatie de essentie weet los te weken en daarmee een visie op het geheel neerzet. Dat zorgt voor resultaten die passen bij de eigen belevingswereld en voor maximale winst op investeringen.

Uit: Een verfrissende kijk op Zichtbare Zaken > Judith Webber in gesprek met Huub Koch

Specialties
Creative & Art Direction, Graphic Design, Personal Marketing and Communication, Personal Branding, User Interface and Interaction (web+multimedia) Design, Social Media, PowerPoint, Business Blogging and Coaching, Communitymanagement, Writing, Editing, Book- Theatre and Crowdfunding Trailers.

Bekijk mijn profiel op LinkedIn.

Opdrachtgevers over Huub Koch.

Rien van Leeuwen | Business coach en mede-oprichter van Ruysdael Counseling: Huub Koch heeft het boek Energie door Wisselwerking fantastisch vormgegeven. Het was een hele fijne samenwerking. Ik ben onder de indruk van de veelzijdigheid, creativiteit en de zorgvuldigheid van Huub. Hij geeft gerichte adviezen en laat tegelijkertijd ruimte voor co-creatie. Hij brengt het creatieve proces in beweging en beweegt mensen. Ik beveel Huub van harte aan!

Patrick Roozemond | Oprichter Start vanuit je hart: Huub combineert twee zaken die in designers niet vaak te vinden zijn: vakmanschap en een enorm inlevingsvermogen in zijn klanten. Huub kan iets neerzetten dat oogstrelend is EN dat past bij de ondernemer en zijn klanten.

Kees de Boer | Oprichter Relatietherapie Rotterdam: Medio 2011 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk als klinisch psycholoog en relatietherapeut. Voor ik met Huub Koch ging samenwerken was ik volledig onbekend met marketing via internet. Mijn belangrijkste doelstelling was bekend worden bij potentiële klanten. Bereikbaarheid, een site die werkt als een visitekaartje en een nummer één notering op Google waren mijn uitgangspunten. Huub heeft mij uitstekend geholpen met het uitzetten van een communicatiestrategie, een SEOplan om ervoor te zorgen dat ik binnen een maand na de start bovenaan in de zoekresultaten bij Google zou komen en bij het optimaliseren van de webteksten. Dat heeft voor een resultaat gezorgd waar ik zeer tevreden mee ben: anderhalf jaar na dato hebben al meer dan 80 nieuwe klanten mij met gemak via de website weten te vinden. Ik sta consequent op de eerste pagina bij Google en ben dus goed vindbaar.

Ron Bouwman | Managing Consultant, Trainer en Coach bij Ruysdael: Het ontwerp voor de restyling van onze huisstijl en het drukwerk zijn prachtig geworden. Ik wil Huub Koch bedanken voor alle moeite en vooral voor het geduld. Een mooie stap voorwaarts.

Olphaert den Otter | Independent Arts and Crafts Professional: Huub heeft op een heel sensitieve wijze mijn website ontworpen. De site is maatwerk en ondersteunend voor al mijn activiteiten op een zeer veelzijdige manier. Ik ben inmiddels meer dan een jaar online en ik oogst nog steeds complimenten. Niet alleen het resultaat mag er wezen, ook het proces werd door Huub op zeer persoonlijke wijze vorm gegeven. Ik heb daarbij steeds het gevoel gehad dat hij precies begreep waar mijn werk over gaat.

Sigrid van Iersel | Journalist: Behalve uitgebreide kennis van design en websites heeft Huub Koch veel verstand van marketing en (visuele) communicatie. Een bijzondere combinatie, die mij erg geholpen heeft om mijn bedrijf Verhaallijnen op een heldere manier te presenteren.

Kees Koning | Consultant + coach om inzetbaarheid van ambtenaren te vergroten: Huub Koch heeft mij geholpen om een nieuwe focus aan te brengen in mijn bedrijfs- en communicatiestrategie. Daarna konden wij direct en doeltreffend aan de slag met de opzet voor mijn nieuwe huisstijl en website. Tijdens het gehele traject was ik als klant veeleisend, maar mijn wensen en verwachtingen werden volledig waargemaakt.

Simon Versnel | Actor & Singer: I want to thank Huub Koch for giving so much of his time and artistry. The website he designed for me is more than I ever could have hoped for. I am very happy with it and proud of being online this way.

Lianne Ebbinkhuisen | Presentatiementor, Being In The Room: Ik wil Huub Koch oprecht bedanken voor zijn expertise, betrokkenheid en aanhoudende inzet. Alles waar we aan hebben gewerkt (de naamgeving, de huisstijl en de website) is een goed en kloppend geheel geworden. Echt iets om mee voor de dag te komen.

Ruud en Jolanda van den Berg | Gloednieuw, Het Relatie Atelier: Huub Koch heeft ons zeer goed begeleid bij het tot stand komen van ons bedrijf Gloednieuw, het Relatie Atelier. Door de inzet van Huub hebben we onze visie en strategie helder gekregen, een goede naam voor het bedrijf bedacht, een aansprekend beeldmerk en dito huisstijl en een super website. Hij heeft daarmee onze business een krachtige zet voorwaarts gegeven.

Peter de Kock | Verhalen voor Mensen en Organisaties: Toen ik Huub Koch vroeg een huisstijl voor me te ontwerpen kon ik niet vermoeden dat het mogelijk is dat iemand die mij op dat moment nauwelijks kende, in staat is een perfect zittend maatpak voor me te maken. En waarvan ik me nu afvraag hoe ik ooit zonder heb gekund. Huub heeft het hart en de ziel van mijn professionele communicatiemiddelen ontwikkeld. Hij heeft me tevens geholpen om verdieping aan te brengen in mijn missie en visie als ondernemer. Naast creativiteit ligt zijn inbreng vooral in het stellen van de juiste vragen. Wat wellicht het meest inspirerend is in de samenwerking is dat hij overzicht weet te creëren uit fragmenten en details. Daardoor heb ik onze samenwerking ervaren als plezierig en succesvol.

Riet Beks | oprichter Cranio Sacraal Rotterdam: Huub Koch heeft mij geholpen om met een marketingbril naar mijn presentatie te kijken. Daardoor zijn mijn teksten veel klantvriendelijker geworden en is mijn website heel persoonlijk en professioneel. De combinatie van huisstijl-middelen als visitekaart en briefpapier, infocard en website is verrassend succesvol gebleken. Ik kon al binnen enkele maanden na de lancering mijn nevenactiviteiten afbouwen en me volledig op mijn nieuwe hoofdactiviteit richten. Met deze aanpak heb ik een hele nieuwe stroom van klanten weten aan te boren.

Jaap Bakker, Advocaat en Filmmaker: Huub is een zzp’er met kantoor aan huis en super deskundig, sympathiek, professioneel en creatief. Hij heeft mijn tijdelijke websites ontworpen en de naamgeving en huisstijl van Viafilm gedaan, maar nog belangrijker is dat hij een formidabele gesprekspartner is in het loskrijgen van wat je als kleine ondernemer wilt, de filosofie achter jouw bedrijf. Zijn kracht is dat hij daarin heel goed kan aanvoelen en meedenken. En hij zet je aan het werk. Een orientatiegesprek verplicht tot niets, maar je komt er geheid met een dik plusgevoel vandaan.

Han van der Leur, eigenaar Antiquariaat Raster: Een website maken is een intensief proces, maar met de hulp van Huub Koch heb ik mijn winkel op internet succesvol zichtbaar weten te maken. Verrassend was dat ik nu extra klanten krijg uit heel Europa. Mijn investering heb ik hierdoor binnen 9 maanden terugverdiend. Wat ik daarbij als heel bijzonder heb ervaren is dat, ondanks het feit dat Huub mijn website heeft gemaakt, het voor mij voelde alsof ik het zelf heb gedaan. Dat is een grote kracht en gebaseerd op het heel goed kunnen luisteren naar een klant.

Fred Bergmans, eigenaar Freshbusiness: Huub Koch is een multi-skilled senior ontwerper die zijn talenten heeft ontwikkeld in de visuele kunsten, grafisch ontwerp, typografie en webdesign. Hij is een uitzonderlijk creatieve communicatie-expert. Zijn unieke competentie visuele identiteiten te ontwikkelen voor professionals, uitgaande van hun persoonlijke kracht en kwaliteiten, is zichtbaar in de huisstijl voor mijn bedrijf, zijn eerste project binnen Zichtbare Zaken.

Collega’s over Huub Koch.

Monique Bolung, Oprichter Breinkorf: Huub is een organisatie-alchemist. Hij geeft vorm aan de identiteit van de organisatie. Hij maakt de ziel van de zaak zichtbaar. Daar ben ik jaloers op. Hij brengt iets tastbaars als resultaat van de alchemie van de organisatie. Vaak brengt zijn proces rondom visuele identiteit veranderingen met zich mee of er ging een verandering aan vooraf in organisaties.

Bart van Empelen, Creative Director, Keja Donia: Huub Koch is deskundig op een breed scala aan vakgebieden, inspirerend, en heeft een groot inlevingsvermogen. Het is een genoegen om hem aan te bevelen.

Arie Hoekstra, Strategy Manager, Interactive Design, Keja Donia: Huub fungeerde in zijn werk bij Keja Donia als een soort geheim wapen. Hij heeft gevoel voor zakendoen en voor zakelijke kansen op het gebied van interactie ontwerp. Een creatieve denker. Eigenlijk heeft Huub geen recommandatie nodig, maar ik wil hem op deze wijze graag bedanken voor de goede dingen die hij bij Keja Donia heeft gedaan.

Danny Romeijn, Creative Director, The Public Opinion: Ik heb Huub leren kennen als een zeer getalenteerd designer. Een voorbeeld voor de nieuwe generatie ontwerpers in de lijn van gepassioneerd met je vak bezig zijn. Hij weet als geen ander welke ontwikkelingen er in het vakgebied zijn en draagt er ook concreet aan bij. Ik raad hem iedereen aan die iets wil met zijn identiteit.

Hugo van Schaik, Creative Director, Sync Design Online: Huub Koch is een zeldzame bron van creativiteit. Ik werd verrast door de verschillende manieren waarop hij die creativiteit tot uitdrukking brengt. Door middel van kunst, fotografie, grafisch ontwerp, webdesign, typografie en door te schrijven. Huub is iemand waar je enorm veel van kunt leren. Een bron van kennis en inspiratie. Hij heeft een jonge, verfrissende geest. Ik heb veel geleerd van Huub. Het belangrijkste: om telkens met nieuwe ogen naar zaken te kijken en de unieke kracht en perfectie van mensen en situaties te leren zien. En dat wat complex lijkt altijd met eenvoud is op te lossen. Samenwerken met hem is op ontdekkingsreis gaan.

Leon Van Bokhorst, Technisch Consultant en Application Developer, Netaspect: Huub is een zeer ervaren grafisch ontwerper, merken specialist en een enorme bron van creatieve inspiratie. Ik heb inmiddels vele jaren met hem samengewerkt sinds ik hem voor het eerst heb ontmoet bij Netaspect en hij weet me telkens opnieuw te verrassen en uit te dagen.

Max Dereta, Independent Photographer (National Geographic): Huub Koch is een bijzonder mens met wie je over elk onderwerp kunt praten en die je boven verwachting inspireert.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: