e-books

10 CHAUTAUQUAS IN A BOX – LIFE NOTEBOOKS + FREE AS E-BOOK

BOHEEMSE DRAKEN IN EEN LEVEN AAN ZEE: Het is een curieus moment als je plotsklaps beseft dat je een afstammeling bent van immigranten. Opeens is het feit dat je met burgerrechten leeft in een land waar je onaantastbaar onderdeel van lijkt in een ander daglicht komen te staan. Je bent zomaar een 4e generatie allochtoon en de verhalen die je hebben gevormd bestaan vanaf nu uit onhoudbare familie mythen. Niet werkelijk gestaafd, onbewezen, soms halve waarheden. Dat wringt en schuurt en dan wil je meer weten. | In 2020 gratis te downloaden als e-book. | NU ONLINE ALS WEBLOG VERSIE..

10.jpg

HET LICHT IN DE KAMER: Hoe echt is echt? Is de vraag naar echt of onecht een luxeprobleem? Aantrekkelijk als filosofische oefening is hij wel: vanaf grote hoogte neerkijken op de bezige bijtjes die daar beneden het werk doen. Of geeft dit geen pas als je van enige compassie wilt getuigen? Vanaf de maan gezien zijn we allen even groot, schreef Multatuli. Te mooi gezegd om waar te zijn? Vanaf de maan gezien bestaan we niet eens. Ja, in grote lijnen, de continenten en watervlaktes. Van de mens geen spoor te bekennen? Of toch? | In 2019 gratis te downloaden.

VIADUCT VIS CARILLON / ART AS NOTE TO SELF is een biografisch onderzoek naar de rol van kunst in het persoonlijke leven van een maker. Tijdens een leergang ‘De Klank van je Biografie’ bleek de kunst die Huub Koch al dertig jaar maakt eerder gericht aan zichzelf dan bedoeld voor een publiek. VIADUCT VIS CARILLON / ART AS NOTE TO SELF is een zelfbespiegeling op de tekeningen, schilderijen, collages, assemblages, videos en objecten die de getijden van zijn leven begeleiden. Niet zozeer als artistieke expressie, en zeker niet als kunst, maar als wat ze zijn: berichten aan het Zelf. | In 2019 gratis te downloaden.

WAT WETEN WE is een reeks gedichten over rouw, verlies en nieuwe liefde uit de periode 2013 – 2015. Ieder gedicht is een oefening en kent daardoor haar nut. Het nut om uitgesproken te zijn. Die waarde is geen garantie voor de houdbaarheid van de teksten, maar voldoende eigenzinnig om als koers uit te zetten, op weg naar verbinding. Wat aanspreekt zijn misschien niet eens specifieke woorden of zinnen maar de tederheid, zorgzaamheid en de intense liefde die overal in doorklinkt – PETER DE KOCK. | In 2019 gratis te downloaden als e-book.

VAN DE KIJKKEET KOMT TOT ZICHTBARE ZAKEN is een overzicht van dertig jaar grafisch ontwerpen in opdracht. Als freelancer, bij fullservice reclamebureaus, kleine- en top drie ontwerpbureaus, internetbedrijven en tien jaar als zelfstandig ondernemer. Als Visueel Strateeg (Allround) 30+ jaar ervaring in Strategy, Design (Web-Print-Motion-3D), Copy, Editorial, Social Media, en PR, benadert hij het vakgebied vanuit invalshoeken als business, filosofie, poezie, de journalistiek, de biografie, de essayistiek, de visuele kunsten en ‘last but not least’ ethiek, social media en educatie. | In 2019 gratis te downloaden als e-book.

WAAR MOET IK NU WEER OVER BLOGGEN Dat is de vraag die iedere weblogger zich met regelmaat stelt. Zonder een antwoord op die vraag droogt inspiratie op. In ‘Waar moet ik nu weer over bloggen’ komt tien jaar ervaring samen in artikelen als: ‘Wat kunnen bloggers leren van dichters?’, ‘De Tao van Communiceren’ en ‘Verhalen die mensen raken’. Of het nu gaat om ‘Survival of the fittest contentmakers’ of ‘Sex, Blogs & Rock ‘n Roll’, dit gratis e-boek zit vol met ‘Garagebox geheimen’ en ‘Mengvoeders’. Als valkuil èn succesformule. | In 2019 gratis te downloaden als e-book.

OP DE BANK MET MARISKA VERES is een geschiedenis van de opkomst en ondergang van de succesvolle popgroep Shocking Blue tussen 1967 en 1974. In die tijd werd de band een legende, die begon met de nummer 1 notering van ‘Venus’ in de Billboard Top 100. Een stuk cultuurhistorisch erfgoed dat tevens een belangrijke episode is in het leven van Huub Koch. Als oprichter van de Shocking Blue Fanclub was hij een korte- en intense periode bij betrokken bij het succes van de groep. Wat hem, als ontwerper, tegenwoordig vooral interesseert is het idee dat er achter zat. | In 2019 gratis te downloaden als e-book.

4c.jpg

DE FOTOGRAAF PAST OP ZIJN TELLEN verzameld het (Rotterdamse) fotografische werk van Huub Koch uit de periode 1966 – 1990: Achter de schermen van de Citrusveiling, Velleman & Tas, De Dansacademie, Der Feuerzeugfabrik, Mode, Portretten, Stadslandschappen, Etalages, De Lagere school, Scouting en intieme observaties op de grens van leven en dood. Het werk van Huub Koch werd eerder gepubliceerd in tijdschriften, op ansichtkaarten, als kalender en te zien op diverse exposities. Zonder voorkeur voor vernieuwingdrang, maar met een scherp oog voor schoonheid. | In 2019 gratis te downloaden als e-book.

3.jpg

DE ROLTRAP is een plek, plaats of locatie waar veel verschillende vormen van menselijk gedrag plaatsvinden. Huub Koch’s filmpjes brengen dat gedrag in beeld. De Videoblogserie (50+) bestaat uit diverse componenten. Filmpjes die hij zelf heeft gedraaid, filmpjes die hij verzameld heeft op internet en waar hij fragmenten uit selecteert, en filmpjes die hij toegestuurd krijgt door fans van de serie, uit de hele wereld. Door de fragmenten als collage achter elkaar te monteren, muziek, tekst, geluid en effecten toe te voegen, ontstaan nieuwe videoverhalen waar de Roltrap als plek centraal staat. | In 2019 gratis te downloaden als e-book.

1.jpg

DE BALZAC VAN ZWART NAZARETH brengt Koch’s vroege werk bijeen. Gedichten, verhalen en essays die zijn voortgekomen uit zijn intense contacten met een omgeving die hem een eigen weg wees: schrijvers, dichters, kunstenaars, journalisten, fotografen, acteurs, filmmakers, architecten, dansers, musici, filosofen, wetenschappers, astrologen, occultisten, hells angels, krakers, bodyguards, loodgieters, drukkers en techneuten. Ze brachten hem smaak bij voor het leven en in contact met tradities. Hij gebruikt ze als trampoline. | In 2020 gratis te downloaden als e-book.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: